4Flow coaching                                    

Persoonlijke coaching voor een nog leuker leven

Hooggevoeligheid(HSP)

Wist je dat ongeveer 1 op de 5 mensen hooggevoelig is (ook wel 'hoogsensitief' of HSP). Maar niet iedereen is zich hiervan bewust en worstelt met onderwerpen in het leven die te maken hebben met ‘je anders voelen dan anderen’, ‘wordt ik echt gelukkig van wat ik doe’, energie-balans, werk-privé balans, creëren van ‘me-time’, oververmoeidheid.

Algemeen gezegd nemen HSP-ers meer waar en ervaren situaties intenser. Informatie wordt diepgaander verwerkt. Aangetoond is dat de rechter hersenhelft bij HSP-ers actiever is.

HSP= veel waarnemen, meer verwerkingstijd

Ben jij hooggevoelig? Wat fijn!
Of voelt dat voor jou nog niet zo?
Wil je leren om beter om te gaan met je hooggevoeligheid?

Door meer inzicht te krijgen in jouw hooggevoeligheid en je meer bewust te worden van wat jij nodig hebt, kun je je leven meer inrichten op de manier die bij jou past. Hooggevoeligheid kan op verschillende manieren aanwezig zijn en verschillen in beleving en intensiteit. Dat maakt het ook zo uniek en vraagt om een heel persoonlijke manier om hiermee om te gaan.

Als coach en ervaringsdeskundige ga ik graag met jou op zoek naar een manieren waarop je je staande kunt houden in onze drukke maatschappij, meer controle krijgt over je eigen energieverdeling en het beste haalt uit jouw hooggevoeligheid.
Je kunt leren jouw hooggevoeligheid op een positieve manier te gebruiken en meer ontspannen te leven. Je leert beter te voelen wat je ervaart, wat jij nodig hebt en wordt daardoor ook zelfverzekerder.